Advertisement

Tartă cu porumb, bacon și cașcaval

Când te gândești la un aperitiv pe care sa îl prepari și repede, și care să fie bun chiar dacă se răcește, atunci ia în calcul o tartă cu porumb. Vei face furori cu ea!

 

Ingrediente

400 ml lapte

150 g malai

1 ceapa

2 oua

2 linguri ulei floarea soarelui

1 conserva porumb

60 g bacon afumat

100 g cascaval

sare si piper

1 lingura patrunjel

2 cozi ceapa verde

30 g unt

 

Mod de preparare

Taie baconul cubulete si prajeste-l intr-o tigaie de teflon fara grasime pana cand se rumeneste. Separat, intr-o craticioara, pune in uleiul incins ceapa si las-o sa se inmoaie. Adauga laptele si amesteca. Atunci cand laptele incepe sa fiarba usor, adauga sarea si malaiul si amesteca. Lasa mamaliguta sa fiarba aproximativ 10 minute amestecand incontinuu pentru a obtine o mamaliga mai densa.

 

Ia vasul de pe foc si adauga in el porumbul scurs bine, baconul, ouale fierte si taiate cubulete, patrunjelul si coditele de ceapa verde tocate marunt. Condimenteaza cu sare si piper.

 

Aseaza compozitia intr-o forma de tarta unsa cu unt si rade deasupra cascavalul. Peste cascaval pune si cateva bucatele de unt. Las-o la cuptor pentru 20-25 de minute.

 

Pofta buna!