Salata cu piept de pui, castraveti si crutoane
Ingrediente
200 g paine alba
250 g piept de pui
150 g cascaval
300 g de castravete
150 g ceapa
1 buchet de salata verde
Pentru dressing
4 linguri ulede masline
3 catei de usturoi
1 lingura de otet de 6%
sare si piper
Mod de preparare
Intr-o cratita cu apa se fierbe pieptul de pui, aproximativ 20 de minute. Cand este fiert, se lasa sa se raceasca, apoi se taie sau se rupe fasii subtiri.
Painea se taie cubulete si se prajeste intr-o tigaie cu putin ulei de masline, pana crutoanele se rumenesc frumos.
Castravetii se taie fasii, ceapa in semi inele, iar cascavalul se da pe razatoare.
Preparam dressingul:
Intr-un bol se combina uleiul de masline cu otetul, sarea, piperul si usturoiul zdrobit. Se amesteca bine pana se obtine un sos omogen.
Frunzele de salata se rup si se aranjeaza intr-un bol, deasupra se adauga castravetii, ceapa, pieptul de pui si cascavalul.
Salata se stropeste cu dressing si se amesteca usurel. La final se adauga si crutoanele.
Salata se aranjeaza intr-o farfurie de servit si se serveste imediat.
Savurati cu placere!