Advertisement

NU sări peste micul dejun! Află ce probleme de sănătate riști

Micul dejun este cea mai sigură măsură pe care o poți lua pentru sănătatea ta, pe termen lung. Deși este foarte simplu de pus în practică, este și foarte simplu de ignorat. Iată de ce trebuie să mănânci la prima ora a zilei.

 

Ai mancat astazi la micul dejun?

Daca nu, s-ar putea sa-ti sanatatea in pericol. Cel putin, asta sustin expertii in nutritie. Obezitate, diabet si chiar raceli frecvente - asta risti daca obisnuiesti sa iesi din casa fara sa mananci. Iar pentru barbati lucrurile stau si mai rau, se pare: acestia au cu 27% mai multe sanse sa sufere de atacuri de cord sau boli de inima. 

 

Cu toate acestea, exista o regula de care sa tii cont: "Cand ne trezim, se declanseaza o serie de procese care pregatesc corpul pentru ziua respectiva, iar foamea este unul din ele. Daca esti o persoana nocturna, care se culca foarte tarziu, s-ar putea ca senzatia de foame sa apara si ea mai tarziu. In acest caz, nu te forta sa mananci la sapte, amana micul dejun pentru ora 9-10, atunci cand ti-e foame”, explica Dr Neil Stanley, expert care a studiat somnul timp de 31 de ani, pentru Dailymail.