Frittata cu somon afumat si marar
Ingrediente
6 oua intregi + 2 albusuri
1/4 lingurita sare kosher
1/4 lingurita piper negru
78 ml lapte
1/3 ceapa rosie, tocata foarte marunt
1 legatura marara, tocat
1 lingura chives, tocate marunt
55 grame somon afumat, tocat marunt
50 grame crema de branza cu smantana
1 lamaie taiata felii
Cum se prepara
Preincalzeste cuptorul la 180oC.
Intr-un bol incapator adauga ouale, crema de branza, sarea si piperul si mixeaza-le pana obtii o compozitie omogena. Incorporeaza apoi laptele.
Pune la incins o tava rotunda, ce poate fi adaugata la cuptor. Adauga somonul, mararul, ceeapa si chives. Peste acestea, toarna cu grija ouale. Lasa-le la foc mediu timp de 5 minute, apoi adauga tava in cuptor. Timp de 3-5 minute sau pana cand ouale sunt bine facute iar la suprafata se formeaza o crusta auriu-maronie.
Cum se serveste frittata cu somon afumat si marar
Serveste frittata cu somon afumat si marar cu felii de lamaie. Poate fi servita atat calda cat si rece.






















