Frittata cu legume

Îți propunem o omletă pufoasă, ușoară și aspectuoasă. E delicioasă chiar și rece!

 

Ingrediente

6-8 ouă bătute

1 lingură de smântână

1-2 roșii, tăiate felii

ciuperci, tăiate felii

brânza de capră

verdețuri, tocate

1 lingură de ulei de măsline

sare și piper

 

Mod de preparare

Într-o tigaie, care merge și la cuptor, se încinge uleiul.

 

Se adaugă ciupercile și se sotează rapid la foc mediu, până se rumenesc.

 

Între timp, într-un bol se bat ouăle până se amestecă. Se adaugă o lingură de smântână, verdețurile tocate, sare și piper, se amestecă până se obține o masă omogenă.

 

Amestecul obținut se toarnă peste ciuperci, se amestecă și se lasă 1 minut pe foc fără a fi atins, acest lucru ajută la crearea crustei de jos. În acest moment se adaugă deasupra roșiile și brânza de capră.

 

Se dă tigaia la cuptor la 190 grade C, timp de maxim 10 minute.

 

După 5 minute o puteți verifica, omleta ar trebui să arate ușor umflată.

 

Savurați cu plăcere!