Frittata cu bacon și brânză cheddar
Ingrediente
5 felii bacon
6 oua
1 cana lapte
2 linguri unt, topit
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita piper negru macinat
1/4 cana ceapa verde tocata marunt
1 cana branza Cheddar, rasa
Mod de preparare
Preincalzeste coptorul la 180 C. Unge cu unt o tava de aproximativ 17x27 cm.
Intr-o tigaie nonaderenta, incapatoare adauga feliile de bacon si gateste-le le foc mediu pana cand devin aurii si crocante. Scoate-le pe o farfurie si taie-le in bucati mici.
Intr-un bol mare adauga ouale intregi, laptele, untul topit, sarea si piperul. Amesteca totul pana obtii o compozitie omogena. Adauga compozitia in tava si presara deasupra ceapa, branza cheddar si baconul.
Coace fritata aproximativ 25-30 minute. Poti verifica daca este gata, inserand o scobitoare in mijlocul acesteia. Daca scobitoare este curata inseamna ca frittata este coapta.
Frittata de poate servi atat rece cat si calda, alaturi de o salata.