Frittata cu bacon și brânză cheddar

Frittata cu bacon și brânză cheddar este o rețetă delicioasă ce se prepară rapid și nu necesita migală. Este ideală atât pentru pachetul de la serviciu cât și pentru o masă în familie.

 

Ingrediente 

5 felii bacon

6 oua

1 cana lapte

2 linguri unt, topit

1/2 lingurita sare

1/4 lingurita piper negru macinat

1/4 cana ceapa verde tocata marunt

1 cana branza Cheddar, rasa

 

Mod de preparare

Preincalzeste coptorul la 180 C. Unge cu unt o tava de aproximativ 17x27 cm.

 

Intr-o tigaie nonaderenta, incapatoare adauga feliile de bacon si gateste-le le foc mediu pana cand devin aurii si crocante. Scoate-le pe o farfurie si taie-le in bucati mici.

 

Intr-un bol mare adauga ouale intregi, laptele, untul topit, sarea si piperul. Amesteca totul pana obtii o compozitie omogena. Adauga compozitia in tava si presara deasupra ceapa, branza cheddar si baconul.

 

Coace fritata aproximativ 25-30 minute. Poti verifica daca este gata, inserand o scobitoare in mijlocul acesteia. Daca scobitoare este curata inseamna ca frittata este coapta.

 

Frittata de poate servi atat rece cat si calda, alaturi de o salata.

 

Savurati cu placere!