Chiftele din dovlecei

Daca te-ai saturat de clasicele chiftele din carne, incearca sa le prepari din dovlecei. Sunt usor de preparat si in plus sunt mult mai sanatoase.

 

Ingredinete

3 dovlecei tineri

1 ou

 1 lingura rasa faina

2-3 linguri cascaval ras

 1 legatura marar

3-4 linguri ulei

 sare si piper

Mod de preparare

 Dovleceii se spala, se curata si se dau pe razatoarea mare, se presara cu putina sare si se lasa deoparte jumatate de ora, apoi se storc si se pun in alt castron. Se adauga oul batut cu faina, cascavalul ras, mararul tocat marunt si putin piper. Se amesteca usor,pana cand se obtine o compozitie omogena.

Se ia cate o lingurita cu varf din aceasta compozitie si se rastoarna intr-o tigaie cu ulei incins. Se preseaza si se modeleaza fiecare chiftea cu dosul linguritei, astfel incat sa se obtina forma rotunda, groasa de maxim 1 cm. Se lasa la foc potrivit, cate 4-5 minute pe fiecare parte.

Chiftelutele se pun pe o hartie absorbanta.

 Se servesc cu smantana.

Pofta buna!