Dulceata de lamaie, savoare parfumata pentru un mic dejun
Ingrediente
2 kg de lamai
4 kg de zahar
2 batoane de vanilie
Mod de preparare
Spala mai intai lamaile cu un burete inmuiat in apa calduta si cu putin detergent. Apoi clateste-le foarte bine. Taie-le jumatati si aseaza-le, de preferinta, intr-un lighean din plastic si acopera-le cu apa. Lasa-le sa stea asa peste noapte.
Taie-le felii, adauga peste ele zaharul si batoanele de vanilie si pune-le la fiert acoperite cu apa. Lasa-le sa fiarba la foc moderat pana cand se formeaza un sirop destul de gros. In tot acest timp, amesteca la intervale regulate ca sa nu se lipeasca.
Cand s-a fiert suficient, toarna dulceata in borcante si sigileaza-le bine. Le poti steriliza fierbandu-le la bain marie. In felul acesta dulceata va rezista mai mult timp.
Dulceata de lamaie merge de minune in clatite, dar si consumata la micul dejun, cu paine prajita.