Bruschete cu somon si crema de branza
Ingrediente
300 g somon afumat
1 bucata paine integrala
50 g unt
150 g telemea de vaca
4 linguri de branza mascarpone
3 linguri de mac
2 lamai
ulei de masline
sare, piper
Mod de preparare
Somonul se feliaza, se pune intr-un bol cu felii de lamaie, se asezoneaza cu sare, piper si se amesteca usor. Se acopera cu folie de aluminiu, se da la frigider timp de 30 minute pentru a se marina.
Painea se feliaza, se stropeste cu cateva picaturi de ulei de masline si se pune la cuptor sa se rumeneasca.
Untul, telemeaua si branza mascarpone se paseaza cu blenderul, pana se obtine o pasta omogena. Crema obtinuta se lasa la frigider cateva minute.
Feliile de paine se scot din cuptor, se lasa sa se raceasca, apoi se ung cu crema de branza, deasupra se aranjeaza feliutele de somon afumat.
Se decoreaza cu fire de mac.
Bruschtele cu somon si crema de branza se servesc reci.
Savurati cu placere!