Salata de vinete cu ardei copti
Ingrediente
2 vinete mari
6 ardei grasi rosii
1 catel de usturoi
1 lamaie
125 ml ulei
patrunjel verde
sare si piper
Mod de preparare
Coace vinetele si ardeii pe plita, apoi pune-le intr-o cratita, presara sare grunjoasa deasupra si lasa macar 10 minute acoperit.
Curata-le de coaja, cotoare si seminte (ardeii) si toaca-le impreuna. Pune intr-un castron salata de vinete, condimenteaza dupa gust, adauga usturoiul dat pe razatoarea mica, sucul de la o lamaie (toarna-l treptat, potrivind gustul) si uleiul, amestecand foarte bine.
Daca nu consumi salata de vinete cu ardei copti acum, pune compozitia intr-un borcan, acopera si tine-l la frigider pana la o saptamana.
Sugestie. La final, pentru un plus de aroma, poti adauga o lingura cu patrunjel verde tocat foarte marunt.
Pofta mare!