Salata de sfecla cu ceapa si sos de smantana

Maricica
imaginea utilizatorului Maricica
Reteta mea de azi este o salata delicioasa de sfecla cu ceapa si sos de smantana preparata la cuptor. Va sfatuiesc sa o incercati, pentru ca nu veti regreta ...in plus are si o culoare deosebita.

 

Ingrediente

5 sfecle, 2 cepe, 2 linguri ulei, 300g smantana, 1 lingura faina, sare si piper

 

Mod de preparare

 Spalam sfecla, o invelim intr-o folie de aluminiu si o coacem in cuptor pana devine frageda. Odata coapta, sfecla o lasam sa se raceasca, apoi o curatam de coaja si o dam pe razatoare.

 

 

Ceapa taiata semi-inele o prajim intr-o tigaie incinsa cu ulei. Cand este rumenita adaugam sfecla si mai prajim 2-3 minute.

Intr-un bol combinam smantana cu faina, amestecam energic sa nu se formeze cocolase. Turnam smantana peste ceapa si sfecla,

 

 

asezonam cu sare, piper dupa gust si amestecam. Toata compozitia o turnam intr-un vas termorezistent si o dam la cuptor pentru 20-25 de minute.

 

 

Salata poate fi servita calda si rece.

 

 

Pofta buna!