Salata de sfecla cu ceapa si sos de smantana

Ingrediente
5 sfecle, 2 cepe, 2 linguri ulei, 300g smantana, 1 lingura faina, sare si piper
Mod de preparare
Spalam sfecla, o invelim intr-o folie de aluminiu si o coacem in cuptor pana devine frageda. Odata coapta, sfecla o lasam sa se raceasca, apoi o curatam de coaja si o dam pe razatoare.
Ceapa taiata semi-inele o prajim intr-o tigaie incinsa cu ulei. Cand este rumenita adaugam sfecla si mai prajim 2-3 minute.
Intr-un bol combinam smantana cu faina, amestecam energic sa nu se formeze cocolase. Turnam smantana peste ceapa si sfecla,
asezonam cu sare, piper dupa gust si amestecam. Toata compozitia o turnam intr-un vas termorezistent si o dam la cuptor pentru 20-25 de minute.
Salata poate fi servita calda si rece.
Pofta buna!