Paste cu fructe de mare in sos de rosii
Ingrediente
500g paste, la alegere
250g midii
300 g calamari
200 ml vin alb sec
5-6 rosii medii
2-3 catei de usturoi
1 ceapa mare
sare si piper
busuioc uscat
fulgi de ardei iute
ulei de masline
verdeata
Mod de preparare
Se pun la fiert pastele in apa cu sare si se prepara al dente.
Fructele de mare se curata, se spala foarte bine sub un jet mare de apa si se lasa sa se scurga.
Calamarii se taie rondele.
Intr-o tigaie mare ( wok-ul e perfect) se incing 2-3 linguri de ulei de masline in care se caleste usturoiul si ceapa, tocate fin.
Rosiile se pot taia cuburi, eu am ales varianta mai usoara si le-am maruntit intr-o combina. Se adauga la ceapa si usturoi, se condimenteaza cu busuioc uscat, sare si piper.
Sosul se lasa sa fiarba aproximativ 5-6 minute, dupa care se adauga vinul.
Se lasa sa dea cateva clocote, apoi se asezoneaza cu cativa fulgi de ardei iute. Cand sosul de rosii se ingroasa, se adauga frutele de mare. Eu am folosit midiile congelate prefierte si le-am adaugat chiar inaintea calamarilor. In cazul in care nu sunt prefierte se pun in tigaie cu 10 minute inaintea calamarilor sau se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.
E bine de stiut! Calamarii nu trebuie inabusiti in sos mai mult de 3 minute, altfel se transforma in "cauciuc" :)
Dupa cele trei minute in care se inabusa calamarii, in tigaie se adauga pastele si se amesteca usor.
Pentru un plus de aroma si culoare pastele se decoreaza cu verdeata tocata marunt .
Voila! Cina e servita :)