Gulaș

Rețeta de gulaș cu vită este potrivită meselor în familie.

 

 

Ingrediente

500 g vrabioare (ceafa) de vita

1 kg cartofi

4 cepe

4 rosii

2 ardei grasi

1 morcov

100 ml ulei

1/2 lingurita cu zahar

4 catei de usturoi

patrunjel

 

Mod de preparare

Curata de pielite si portioneaza carnea in cubulete potrivite. Rumeneste-le in uleiul infierbantat, scoate-le într-un castron si tine-le la cald. 

 

In uleiul ramas, caleste ceapa taiata marunt, iar cand a devenit aurie, pune in tigaie usturoiul tocat, cubulete de morcov, rosiile curatate si taiate, bucatile de carne. 

 

 Presară boia dupa gust, sareaza si pipereaza, adauga zaharul si pune apa (fierbinte) cat sa acopere totul. Acopera cu capac si lasa pe foc mic pana ce carnea este aproape fiarta. 

 

 În acest moment, pune cubuletele de cartofi si completeaza cu apa fierbinte, daca este cazul. 

 

Stinge focul, nu inainte sa verifici cartofii cu furculita. Lasa acoperit inca vreo ora, apoi serveste cu patrunjel verde tocat.

 

Sugestie. In functie de gust, mai poti adauga cateva boabe de chimen si/sau 1-2 frunze de dafin.

 

Pofta mare!