Tiramisu - cel mai simplu si gustos desert
Ingrediente
200 g de branza mascarpone
8-10 piscoturi
2 galbenusuri mici de ou (sau 1 foarte mare)
2 linguri de zahar
cafea foarte tare, racita
1 1/2 linguri de coniac
1-2 linguri de cacao neindulcita
aschii de ciocolata (optional)
Mod de preparare
Intr-un castron se bate galbenusul de ou cu zaharul si jumatate din cantitatea de coniac, pana se obtine o crema.
Cu foarte mare grija in crema se incorporeaza branza mascarpone.
Amestecul obtinut ar trebui sa fie un pic mai moale decat consistenta unei maioneze.
Daca amestecul nu este suficient de gros, folositi un blender de mana.
Intr-o farfurie mica, se amesteca cafeaua cu restul de coniac. Piscoturile se scufunda in acest amestec, se aranjeaza pe un platou de servit si
se acopera cu o treime din crema de mascarpone.
Se adauga al doilea strat de piscoturi inmuiate in amestecul de cafea si coniac,
iar deasupra se intinde restul de crema.
Se da la frigier pentru 4 ore sau peste noapte. Inainte de servire se presara cu cacao si aschii de ciocolata.
Savurati cu placere!