Trucuri utile în bucătărie. Află cum să faci ou poșat la microunde
Reteta clasica de ou posat presupune putin mai multa indemanare si experienta. Exista, insa, si metode mai rapide din care obtii un ou posat perfect - in cuptorul cu microunde. Asa ca, data viitoare nimic nu te va impiedica sa iti faci un ou moale si fierbinte pentru pranzul de la serviciu.
Reteta perfecta am descoperit-o la bucatarii de la The Kitchn. Inainte sa treci la treaba stabileste ce putere are cuptorul pe care il vei folosi. Daca ai un cuptor cu o puter de 700W, de exemplu, il vei folosi la 80% din putere. Daca ai un cuptor si mai puternic, e bine sa il setezi la 50% din putere.
Ce ai nevoie pentru un ou posat la microunde?
1 ou
80ml apa
½ lingurita otet
un bol mic sau o cana
o farfurie de desert
o lingura
Sparge oul in bol sau in cana. Toarna peste el apa amestecata cu otetul. Acopera bolul (cana) cu o farfurie si pune totul la cuptor la puterea potrivita timp de 1 minut.
Verifica daca oul s-a inchegat. Daca nu e gata, mai pune-l la cuptor inca 20 de secunde.
Daca iti doresti un ou cu un galbenus mai putin moale, pune-l la cuptor inca 40-60 de secunde in loc de 20.
Indeparteaza apa de deasupra cu o lingura si totul e gata! Poti manca oul posat langa micul dejun sau langa pranzul preferat.
Ai nevoie de o reteta? Avem una potrivita pentru tine:
Oua posate servite pe pat de rucola, avocado si somon afumat