Oua posate servite pe pat de rucola, avocado si somon afumat

O reteta sanatoasa si gustoasa pentru un mic dejun perfect!

 

Ingrediente

Pentru 4 portii:

2 maini de rucola

1 lamaie

200g de somon afumat

1 avocado

4 oua mari

1 lingura de otet alb

sare grunjoasa si piper negru proaspat macinat, dupa gust

 

Mod de preparare

 

Frunzele de rucola ( spalate si uscate ) se aranjeaza pe patru farfurii de servit, deasupra se stoarce putin suc de lamaie.

 

 

Somonul afumat se imparte in 4 parti egale si se aranjeaza peste frunzele de rucola.

 

 

 

Avocado se taie in jumatate, se indeparteaza samburele, se curata de coaja si se taie felii subtiri. Se aranjeaza peste somon ( pentru a nu se oxida se mai stoarce putin suc deasupra ).

Intr-o cratita adanca, cu cel putin 5 cm de apa, se adauga otetul alb. Apa se aduce pana la temepratura de fierbere si apoi se reduce la foc mic.

Pe rand, cate un ou se sparge si se pune intr-un bol mic. Din bol, cu mare grija, se lasa sa alunece in apa fierbinte. Imediat se amesteca cu o lingura, astfel incat sa ramana oul intreg.

La fel se procedeaza si cu celelalte oua.

Ouale se pun peste celelelate ingrediente, se asezoneaza cu sare si piper.

 

 

Savurati cu placere!