Oua posate servite pe pat de rucola, avocado si somon afumat

O reteta sanatoasa si gustoasa pentru un mic dejun perfect!

 

Ingrediente

Pentru 4 portii:

2 maini de rucola

1 lamaie

200g de somon afumat

1 avocado

4 oua mari

1 lingura de otet alb

sare grunjoasa si piper negru proaspat macinat, dupa gust

 

Mod de preparare

Frunzele de rucola ( spalate si uscate ) se aranjeaza pe patru farfurii de servit, deasupra se stoarce putin suc de lamaie.

Somonul afumat se imparte in bucati mai mici si se aranjeaza peste frunzele de rucola.

 

Avocado se taie in jumatate, se indeparteaza samburele, se curata de coaja si se taie felii subtiri. Se aranjeaza peste somon ( pentru a nu se oxida se mai stoarce putin suc deasupra ).

 Oul se sparge si se pune intr-un bol mic.

Intr-o cratita adanca, cu cel putin 10 cm de apa, se adauga otetul alb. Apa se aduce pana la temepratura de fierbere, dar nu se lasa sa clocoteasca. 

 Cand apa e aproape de punctul de fierbere, se face un vartej in cratita cu o lingura. Oul din bol, cu mare grija, se lasa sa alunece in vartej. 

La fel se procedeaza si cu celelalte oua.

Ouale se pun peste celelelate ingrediente, se asezoneaza cu sare si piper.

Savurati cu placere!