Advertisement

Secretele din bucataria chef-ilor

Toti cei care adora sa gateasca au cel putin un as in maneca, cateva secrete care transforma o mancare banala in una de 5 stele.

 

Cu siguranta bucatarii profesionisti se pot lauda cu cele mai multe, mai eficiente, mai neobisnuite si mai variate secrete culinare. Noi am strans pentru voi cateva din cele mai de succes dintre ele. Sa va fie de folos si… spor la gatit!

 

1. Vrei ca orezul gatit să fie alb imaculat la final? Adauga-i un pic de otet in timp ce fierbe.

 

2. Pentru ca mancarea sa aibă o aroma subtila de usturoi (chiar daca nu il conține), freaca usor un catel de usturoi de suprafata farfuriei inainte de servire.

 

3. Cand prepari ficat, sarea se adauga la sfarșit, altfel devine prea tare si uscat.

 

4. Fasolea nu se va mai maroni in timpul fierberii dacă nu ii mai pui capac.

 

5. Vrei ca placinta sa nu se mai arda deasupra? Acoper-o cu o hartie umeda.

 

6. Carnea tocata va gusta si mirosi mai bine daca îi adaugi niste ceapa uscata, niste ceapa prajita si o mana de cartofi dati pe razatoare.

 

7. Pune un varf de sare in cafea ca sa ii dai o savoare deosebita.

 

8. Ce faci daca ai fiert prea mult carnea? Taie-o in felii subtiri, pune-le pe o farfurie, presara deasupra niste felii de ceapa, de rosie, adauga putin ulei vegetal, zeama de lamaie si otet. In scurt timp, carnea va redeveni frageda si zemoasa.

 

9. Merele din placinta nu se vor duce la fund daca le dai un pic prin faina inainte.

 

10. Supa/ciorba e prea sarata? Pune intr-un saculet de tifon niste ovaz. Acesta va absorbi cat ai zice peste sarea in exces.