Cum să prepari cea mai bună socată

A înflorit socul. Este perioada perfectă pentru a savura o socată rece și savuroasă. Învață cum să o prepari acasă, pentru a te bucura de un gust cu adevărat natural. Este mai simplu decât ai crede!

Ingrediente 

10 flori mari soc

500-600 gr zahar (sau dupa gust)

3 lamai mari

5 litri apa

 

Cum se prepara socata

Pune apa la fiert impreuna cu coaja rasa de lamaie. Dupa ce da in clocot, adauga zaharul si florile de soc. Lasa totul sa fiarba pana ce zaharul se topeste. Adauga apoi zeama stoarsa de lamaie si stinge focul. Optional poti adauga mai mult zahar, daca nu ti se pare suficient de dulce.

 

Lasa socata sa se raceasca la temperatura camerei, apoi strecoar-o si depoziteaz-o in sticle. Pastreaza sticlele la frigider.

 

Cum se serveste socata

Serveste socata rece, alaturi de cateva cuburi de gheata.