Cum sa alegi corect pepenele verde

Pepenele verde (sau pepenele rosu, cum i se mai spune) este fructul minune al sezonului estival. Este dulce, racoros si hidratant. In plus este plin de vitamine si minerale, benefice organismului.

 

Iata de ce criterii trebuie sa tii cont cand alegi un pepene rosu:

 

1. Uita-te cu atentie la coaja acestuia. Trebuie sa fie intacta si lucioasa. Nu cumpara un pepene spart sau un pepene care are dop facut inainte de a-l cumpara deoarece exista riscul de a se altera rapid.

 

2. Verifica daca pepenele are o pata galbena pe coaja. Aceasta se formaza in locul in care pepenele sta sprijinit de sol. Daca pata este alb-verzuie sau lipseste cu desavarsire inseamna ca pepenele a fost cules inainte de a fi copt.

 

3. Asigura-te ca nu exista portiuni moi pe coaja pepenelui, deoarece acesta este un semn ca pepenele este putred.

 

4. Alege un pepene care are codita inca verde. Acesta este un semn ca pepenele este proaspat cules. Codita uscata sau lipsa acesteia semnifica faptul ca pepenele este cules de foarte mult timp.

 

5. Bate usor cu degetele in coaja pepenelui. Daca suna a gol inseamna ca pepenele nu este bun.