4 trucuri simple pentru prepararea brioșelor perfecte
Ingrediente perfecte
Incepe sa prepari aluatul de briose doar in momentul in care esti sigura ca ingredientele, in special ouale, untul sau laptele au ajuns la temperatura camerei. Se pare ca aluatul este mai fraged atunci cand toate ingredientele au o temperatura constanta.
Amesteca ingredientele separat
Unul dintre cele mai importante secrete ale brioselor perfecte este modul in care amesteci ingredientele in reteta. Cele uscate se amesteca separat de cele ude si abia la sfarsit se combina intre ele.
Ia doua boluri. Intr-unul amesteca ouale, untul topit, laptele si alte ingrediente ude, iar in celalalt, combina faina cu zaharul, pudra de cacao, zaharul vanilat, praful de copt si alte astfel de produse uscate.
La final, toarna amestecul din ingrediente ude peste cele uscate si incepe sa le amesteci cu o lingura sau spatula.
Amestecarea corecta a aluatului
Nu folosi niciodata mixerul in prepararea aluatului de briose. Dupa adaugarea tuturor ingredientelor, amesteca aluatul doar cu spatula si numai de jos in sus, astfel incat aluatul sa-si pastreze o consistenta pufoasa si sa formeze bule de aer in timpul amestecarii lui. Acest sistem de amestecare asigura cresterea brioselor in timpul coacerii.
Coacerea
Aluatul de briose este destul de pretentios si nu permite fluctuatii de temperatura in timpul coacerii. Astfel, dupa ce ai bagat tava cu briose in cuptorul preincins, sub nicio forma nu mai deschide usa pana cand nu expira timpul de coacere. In caz contrar, risti sa iasa niste briose pleostite, deloc apetisante vizual.