Bruschete cu roșii uscate și brânză feta
Ingrediente
1 baghetă
150g roșii uscate, în ulei,
150g brânză feta
1 ou
8-10 frunze de busuioc
2 căței de usturoi
2 linguri ulei de măsline extravirgin
sare și piper
Mod de preparare
Taie brânza cubulețe mici și pune-o într-un castron alături de busuiocul tocat mărunt și uleiul de măsline și usturoiul pisat foarte bine. Amestecă bine și asezonează cu sare și piper după gust. Acoperă vasul cu folie alimentară și lasă-l la frigider peste noapte.
A doua zi fierbe oul tare apoi curăță-l de coajă. Scurge roșiile din conservă și taie-le cubulețe mărunte. Procedează la fel și cu oul, după ce s-a răcit. Amestecă totul cu brânza marinată.
Taie bagheta felii, prăjește-le și adaugă câte o linguriță din amestecul de roșii cu brânza peste felii.
Cum se servesc bruschetele cu roșii și brânză
Servește bruschetele imediat, alături de alte aperitive. Merg de minune la micul dejun alaturi de o cană de ceai.