Ciuperci coapte cu verdețuri
Ingrediente (pentru 4 porții):
Ciuperci - Champignons - 800 g
Unt - 50 g
Usturoi - 3 căței
Amestec de ierburi provensale - 1 linguriță
Sare după gust
Piper după gust
Oțet balsamic - 40 ml
Mod de preparare:
Tăiați ciupercile în 2-4 părți în funcție de mărime. Pe cele mici le lăsați întregi.
Topiți untul, adăugați usturoiul ras, ierburile provensale, sare, piper și oțet.
Se toarnă amestecul în vasul cu ciupercile și se amestecă.
Lăsați ciupercile la marinat 15-20 de minute, apoi transferați-le într-o formă ignifugă și puneți-le la cuptorul preîncălzit la 200 de grade. Coaceți timp de 15-20 de minute, amestecând de câteva ori în timpul procesului.
Ciupercile gata se presară cu ierburi și se servesc.