Ciuperci coapte cu verdețuri

Ingrediente (pentru 4 porții):

Ciuperci - Champignons - 800 g

Unt - 50 g

Usturoi - 3 căței

Amestec de ierburi provensale - 1 linguriță

Sare după gust

Piper după gust

Oțet balsamic - 40 ml

 

Mod de preparare:

Tăiați ciupercile în 2-4 părți în funcție de mărime. Pe cele mici le lăsați întregi.

Topiți untul, adăugați usturoiul ras, ierburile provensale, sare, piper și oțet.

Se toarnă amestecul în vasul cu ciupercile și se amestecă.

Lăsați ciupercile la marinat 15-20 de minute, apoi transferați-le într-o formă ignifugă și puneți-le la cuptorul preîncălzit la 200 de grade. Coaceți timp de 15-20 de minute, amestecând de câteva ori în timpul procesului.

Ciupercile gata se presară cu ierburi și se servesc.

Poftă mare!