Budincă dulce cu fidea și stafide

Angela
imaginea utilizatorului Angela
Încearcă o rețetă foarte simplă și gustoasă de budincă dulce, un desert perfect alături de o cană cu ceai sau de cafea.

 

Ingrediente

Paste tip fideluta

1 pahar de lapte

2-3 oua

stafide

zahar vanilinat dupa gust

un varf de cutit de sare

 

Mod de preparare

Se fierbe fideluta in lapte, cand este fiarta se lasa sa se raceasca pana se ingroasa (aproximativ 1 ora).

 

Intr-un bol se bat ouale cu zaharul, pana se topeste tot zaharul.

 

Cand fideluta s-a racit si a imbibat laptele adaugam sare, zahar vanilinat, stafidele ( spalate si oparite din timp) si amestecul de ou cu zahar. Toate ingredientele se amesteca.

 

Intr-o forma de copt tapetata cu hartie se toarna amestecul obtinut si se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pana capata o crusta aurie.

 

 

Testam cu o scobitoare daca este gata.

 

 

Budinca se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca putin si se presara cu zahar pudra.

 

 

Pofta buna de la Angela!