Briose de toamna
Ingrediente
200 ml bere neagra, 50 g unt, 100 g cacao, 400g zahar, 150g smantana, 2 oua, 1 pachetel de vanilie, 1 pachetel praf de copt, 260g faina, sare, zahar pudra.
Mod de preparare
Intr-o tigaie topim untul, apoi adaugam berea,
praful de cacao si zaharul, amestecam bine si luam de pe foc, lasam sa se raceasca.
Intr-un bol combinam smantana, ouale si vanilia, amestecam bine.
La amestecul obtinut adaugam compozitia din tigaie, amestecam.
In alt bol combinam faina, praful de copt si un pic de sare.
Adaugam la compozitia lichida si amestecam pana obtinem o masa omogena.
Ungem tava pentru briose cu unt, turnam compozitia in tava si
dam la cuptor pentru 20-30 minute.
Briosele se scot din cuptor, se lasa sa se raceasca
si se decoreaza cu zahar pudra, si coaja de portocala.
Pofta buna de la Maricica!