Steak în sos de coniac
Ingrediente (pentru 2 porții)
Carne (Steak) de porc 3 bucăți
Coniac 100 ml
Lămâi 2 bucăți
Usturoi 6 bucăți
Miere 2 linguri
Rădăcină de ghimbir 1 bucată
Ardei iute 2 linguri
Frunze de salata verde
Ulei de măsline după gust
Sare și piper negru măcinat după gust
Mod de preparare:
Stoarceți sucul din lămâi, rezervând câteva felii de lămâie pentru decor.
Curățați usturoiul, curățați și radeți rădăcina de ghimbir.
Ar trebui să fie aproximativ 2 linguri de ghimbir ras.
Sărați carnea, stropiți cu zeamă de lămâie și usturoi tocat.
Lăsați la marinat 20-30 de minute. Prăjiți carnea în ulei pe ambele părți până se rumenește.
Pregătiți sosul. Amestecați coniacul cu miere, ghimbir, ardei iute și marinada de porc rămasă, amestecați bine.
Așezați carnea pe o foaie de copt și turnați peste dressingul de coniac. Coaceți la cuptor pentru 20-25 de minute la 180 de grade.
Servește carnea pe frunze de salată verde și se ornează cu felii de lămâie.