Steak în sos de coniac

Ingrediente (pentru 2 porții)

Carne (Steak) de porc 3 bucăți

Coniac 100 ml

Lămâi 2 bucăți

Usturoi 6 bucăți

Miere 2 linguri

Rădăcină de ghimbir 1 bucată

Ardei iute 2 linguri

Frunze de salata verde

Ulei de măsline după gust

Sare și piper negru măcinat după gust

 

Mod de preparare:

Stoarceți sucul din lămâi, rezervând câteva felii de lămâie pentru decor.

Curățați usturoiul, curățați și radeți rădăcina de ghimbir.

Ar trebui să fie aproximativ 2 linguri de ghimbir ras.

Sărați carnea, stropiți cu zeamă de lămâie și usturoi tocat.

Lăsați la marinat 20-30 de minute. Prăjiți carnea în ulei pe ambele părți până se rumenește.

Pregătiți sosul. Amestecați coniacul cu miere, ghimbir, ardei iute și marinada de porc rămasă, amestecați bine.

Așezați carnea pe o foaie de copt și turnați peste dressingul de coniac. Coaceți la cuptor pentru 20-25 de minute la 180 de grade.

Servește carnea pe frunze de salată verde și se ornează cu felii de lămâie.

How to make #steak with #cognac sauce