Pește alb în sos de roșii
Ingrediente:
Felii de pește alb cu os - 1 kg
Roșii în suc propriu - 1 conservă (800 g)
Măsline - 1 conservă (400 g)
Țelină - 4-6 tulpini
Ceapă - 2 bucăți mari.
Usturoi - 8 căței
Ulei vegetal - 70 ml
Ierburi uscate de Provence - 1 lingură
Sare și piper negru proaspăt măcinat - după gust
Pasul 1
Curăță peștele de solzi. Condimentează cu sare și piper, apoi lasă-l sub folie 10-15 minute.
Pasul 2
Taie mărunt ceapa și usturoiul, iar țelina cuburi de 5 mm.
Pasul 3
Încălzește uleiul într-o cratiță adâncă. Călește legumele la foc mare, amestecând din când în când, timp de 5 minute.
Pasul 4
Adăugă ierburile uscate în cratiță, sarea și piperul, apoi amestecă. După 30 secunde toarnă jumătate din sucul de roșii. Pasează cu blenderul roșiile și adaugă-le în cratiță împreună cu 150 ml apă rece. Adu la fierbere, gătește descoperit la foc mediu, amestecă din când în când, 15 minute.
Pasul 5
Scufundă peștele în sosul de roșii împreună cu măslinele ( cu sau fără sâmburi ).
Pasul 6
Gătește peștele în sosul de roșii 15-20 de minute, în funcție de grosimea feliei. Nu pune capacul ca se îngroașe sosul.