Advertisement

O rețetă simplă de chifteluțe cu piure de cartofi

Chifteluțe într-un cuib de piure, perfect pentru un prânz sau cină.

Ingrediente:

 

Pentru chiftele:

500 g carne tocată

2 cepe medii

1 ou

½ de pahar de pesmet

30 ml ulei vegetal

Pătrunjel

Piper negru măcinat

 

Pentru piure:

4-5 cartofi

125 ml lapte

1 lingură unt

 

Pentru sos:

1 lingura pasta de roșii

1 lingură unt

2 pahare cu apă fierbinte

 

Mod de preparare:

1. Pentru chiftele, amestecați toate ingredientele. Împărțiți în mai multe părți rotunde, apoi prăjiți într-o tigaie pe toate părțile.

2. În aceeași tigaie pregătim sosul. Adăugați untul, pasta de roșii, prăjiți 1-2 minute. Adăugați apă și condimentele. Adăugați chiftelele, acoperiți cu un capac și gătiți timp de 10 minute.

3. Pentru piure de cartofi, fierbeți cartofii, adăugați unt, frământați. Adăugați lapte, sare și amestecați.

4. Serviți într-un cuib de piure, ca în video.

Pofta bună!