O rețetă simplă de chifteluțe cu piure de cartofi
Chifteluțe într-un cuib de piure, perfect pentru un prânz sau cină.
Ingrediente:
Pentru chiftele:
500 g carne tocată
2 cepe medii
1 ou
½ de pahar de pesmet
30 ml ulei vegetal
Pătrunjel
Piper negru măcinat
Pentru piure:
4-5 cartofi
125 ml lapte
1 lingură unt
Pentru sos:
1 lingura pasta de roșii
1 lingură unt
2 pahare cu apă fierbinte
Mod de preparare:
1. Pentru chiftele, amestecați toate ingredientele. Împărțiți în mai multe părți rotunde, apoi prăjiți într-o tigaie pe toate părțile.
2. În aceeași tigaie pregătim sosul. Adăugați untul, pasta de roșii, prăjiți 1-2 minute. Adăugați apă și condimentele. Adăugați chiftelele, acoperiți cu un capac și gătiți timp de 10 minute.
3. Pentru piure de cartofi, fierbeți cartofii, adăugați unt, frământați. Adăugați lapte, sare și amestecați.
4. Serviți într-un cuib de piure, ca în video.