Chifteluțe în sos de roșii condimentat

Ingrediente:

800 g amestec de carne tocata

1 ceapa, tocată mărunt

2 cepe franțuzești (șalote), tocate mărunt

800 g roșii în suc propriu

2 linguri de pesmet mărunt

6 linguri de faină

2 ouă

1 litru bulion de legume

2 linguri muștar

100 g unt

2 crenguțe de cimbru

2 crenguțe rozmarin

2 linguri pătrunjel, tocat mărunt

2 linguri paprika

1 lingura oregano

sare și piper după gust

 

Mod de preparare:

Amestecați carnea tocată cu pesmet, ceapa franțuzească, muștar și ouă (cu mâinile umede.) Asezonați după gust cu sare, piper și paprika. Formați chiftelele de mărimea unei nuci.

Aduceți bulionul de legume la fierbere și fierbeți chiftelele timp de 5 minute, îndepărtați-le cu o lingură. Strecurați bulionul și rezervați 800 ml.

Se prăjesc chiftelele în ulei până se rumenesc.

Într-o altă tigaie adâncă, prăjiți ceapa în unt. Adaugă faina și se amestecă bine. Se toarnă treptat bulionul, continuând să se amestece până se obține o masă omogenă. Adaugă roșiile și asezonează după gust cu rozmarin și cimbru, apoi cu oregano, sare și piper. Gătiți la foc mic timp de 10 minute.

Aruncați crenguțele de rozmarin și cimbrul. Dacă este necesar, adăugați după gust mai mult piper și paprika. Puneți chiftelele în sos și lăsați-l să fiarbă câteva minute.

 

Poftă mare!