Carne de vită picantă
Ingrediente
1 kg carne de vită, feliată subțire
2 ardei grași mari
1 ceapă medie
250 ml bulion
2 lingurițe de usturoi măcinat
o mână de pătrunjel tocat
2 lingurițe sare
1 linguriță piper negru
1 linguriță - 1 lingura sos de ardei Sriracha
125 ml apă + 2 linguri de amidon de porumb
Mod de preparare:
Prăjiți ceapa într-o tigaie până se rumenește apoi transferați-o pe o farfurie.
Se prăjește carnea până se rumenește, se transferă pe o farfurie.
Se prăjește ardeiul până se înmoaie.
Întoarceți ceapa și carnea, adăugați bulion, sosul Sriracha, sare, piper și usturoi.
Se fierbe acoperit timp de 1 oră.
Cu 5 minute înainte de a fi gata, diluați amidonul în apă și turnați peste carne, gătiți timp de 5 minute. Se presară pătrunjel tocat mărunt, se amesteca și se servește.