Carne de vită picantă

Ingrediente

1 kg carne de vită, feliată subțire

2 ardei grași mari

1 ceapă medie

250 ml bulion

2 lingurițe de usturoi măcinat

o mână de pătrunjel tocat

2 lingurițe sare

1 linguriță piper negru

1 linguriță - 1 lingura sos de ardei Sriracha

125 ml apă + 2 linguri de amidon de porumb

 

Mod de preparare:

Prăjiți ceapa într-o tigaie până se rumenește apoi transferați-o pe o farfurie.

Se prăjește carnea până se rumenește, se transferă pe o farfurie.

Se prăjește ardeiul până se înmoaie.

Întoarceți ceapa și carnea, adăugați bulion, sosul Sriracha, sare, piper și usturoi.

Se fierbe acoperit timp de 1 oră.

Cu 5 minute înainte de a fi gata, diluați amidonul în apă și turnați peste carne, gătiți timp de 5 minute. Se presară pătrunjel tocat mărunt, se amesteca și se servește.

Poftă mare!