Prăjitură delicioasă cu ananas
Ingrediente
6 felii de ananas
550 ml suc de ananas
310 g făină
200 g zahăr
4 linguri zahăr
110 g unt topit
4 galbenusuri de ou
4 albușuri de ou
12 g praf de copt
4 linguri apă
hârtie de copt
Cum se prepară prăjitura cu susul în jos cu ananas:
Pasul 1
Se acoperă o formă cu hârtie de copt și, apoi cu o perie de bucătărie se unge forma cu unt topit.
Pasul 2
Într-o tigaie se toarnă cele 4 linguri de zahăr și apă, și se lasă să fiarbă fără a amesteca, până se caramelizează.
Pasul 3
Caramelul obținut se toarnă în forma de copt.
Pasul 4
Feliile de ananas se aranjează frumos deasupra caramelului.
Pasul 5
Într-un bol de sticlă, se bat gălbenușurile și zahărul până când se amestecă.
Pasul 6
Se adaugă untul topit și se amesteca până se încorporează.
Pasul 7
Apoi, se adăuga făina și praful de copt, cernându-le pentru a nu forma cocoloașe.
Pasul 8
Se adaugă sucul de ananas în amestec si se bate cu mixerul pentru a combina toate ingredientele împreună, până formeaza un amestec uniform și omogen.
Pasul 9
Într-un castron separat de sticlă, se bat albușurile spumă până devin tari.
Pasul 10
Albușurile se adaugă la aluatul din vas și se amestecă cu grijă, cu mișcări de jos în sus, până se omogenizează.
Pasul 11
Aluatul obținut se toarnă amestecul peste feliile de ananas. Coaceți timp de 45 de minute la 160 ° C.
Pasul 12
Prăjitura se lasă să se racească de la 5 până la 10 minute, apoi se scoate din forma de copt, se răstoarnă pe o farfurie, astfel încât feliile de ananas să fie deasupra.
Pasul 13
Serviți și bucurați-vă!