Cea mai bună rețetă de vafe!

Vafele delicioase, ușoare și pufoase, cu margini aurii și crocante, vor fi cu siguranță o bucurie pentru tine și cei dragi! Aceste vafe gustoase pot fi pe masa ta în mai puțin de 20 de minute!

Ingrediente

2 căni de făină universală

2 linguri de zahăr granulat

½ linguriță de sare

2 lingurițe praf de copt

1 linguriță bicarbonat de sodiu

1 ½ cană de lapte, încălzit la temperatura camerei

2 ouă (temperatura camerei)

1 linguriță extract de vanilie

8 linguri de unt nesărat topit și răcit

Mod de preparare

Preîncălziți fierul de vafe.

Într-un castron mare, amestecați împreună făina, zahărul, sarea, praful de copt și bicarbonatul de sodiu (dacă folosiți) și îl puneți deoparte.

Într-un castron mediu, combinați laptele la temperatura camerei, ouăle, extractul de vanilie și untul topit și răcit. Bateți până se formează o masa omogenă.

Adăugați ingredientele umede la ingredientele uscate și amestecați până când se combină. Lăsați aluatul de vafe să stea timp de 10 minute.

Ungeți fierul de vafe cu unt, ulei sau spray de gătit (consultați instrucțiunile produsului, dacă este necesar) și puneți aluatul pe fierul de vafe preîncălzit.

Gătiți până când devin maro auriu și fierul pentru vafe indică că vafa este gata. Dacă fierul de vafe nu are o lumină care se stinge, fiți atenți la aburul care vine din fier. Când aproape dispare, verificați vafa, deoarece aceasta indică că s-a terminat de gătit.

Scoateți vafa și o serviți cu unt, sirop de arțar, fructe de pădure și/sau frișcă. De asemenea, vafele gătite le puteți menține calde în cuptorul preîncălzit în timp ce restul vafelor sunt gătite.

Poftă mare!