Tartele din cartofi cu ouă ochiuri și somon
Ingrediente
550 g cartofi, decojiți și înjumătățiți
125 ml de apă
2 lingurițe de ulei de măsline
ulei vegetal pentru prăjit
1 lingură de capere
1 lingură de oțet alb
4 ouă
60 g rucola
300 g somon afumat
Mod de preparare
Așază cartofii într-un castron mare împreună cu apa și pune-i la cuptorul cu microunde, acoperiți aproximativ 10 minute, pana când se înmoaie puțin.
Unge formele de brioșe cu puțin ulei, apoi amesteca cartofii bine scurși cu uleiul de măsline, pană când obții o compoziție omogenă.
Pune cartofii în formele de tarte și da-i la cuptor pentru 35-40 de minute, pana când se rumenesc.
Între timp, încinge uleiul vegetal într-o tigaie și prăjește caperele aproximativ 2 minute, până când devin aurii și crocante.
Într-o cratiță mare, pune apa și las-o să fiarbă la foc mediu. Sparge ouăle în boluri mici și pune-le pe fiecare în apa. Lasă-le sa fiarbă circa 3 minute, apoi scoate-le pe un prosop de hârtie.
Așază pe fiecare tartă cate un ou, o bucata de somon afumat și rucola.
Tartele din cartofi cu oua ochiuri și somon se servesc la temperatura camerei, presărate cu capere prăjite și usturoi.