Inele de calamar în pane de bere

Ingrediente:

Calamar congelat sau proaspăt - 500 g

Ouă - 2 buc

Făină - 3 linguri.

Bere soft - 150 ml

Ulei de floarea soarelui

Sare – după gust

 

Mod re preparare:

1. Tăiați calamarul decojit în inele de 7-8 mm grosime. Puneți inelele în apă clocotită cu sare timp de 1-2 minute, apoi scurgeți apa și uscați calamarul cu șervețele.

2. Încinge ulei de floarea soarelui într-o tigaie adâncă.

3. Bateți ușor oul cu sare. Adăugați făina cernuta puțin cate puțin, evitând apariția cocoloașelor. Se toarnă berea soft rece și se amestecă. Aluatul pentru pane trebuie să aibă o consistență asemănătoare cu smântâna lichidă.

4. Înmuiați calamarul în pane și prăjiți în ulei încins.

Poftă bună!