Inele de calamar în pane de bere
Ingrediente:
Calamar congelat sau proaspăt - 500 g
Ouă - 2 buc
Făină - 3 linguri.
Bere soft - 150 ml
Ulei de floarea soarelui
Sare – după gust
Mod re preparare:
1. Tăiați calamarul decojit în inele de 7-8 mm grosime. Puneți inelele în apă clocotită cu sare timp de 1-2 minute, apoi scurgeți apa și uscați calamarul cu șervețele.
2. Încinge ulei de floarea soarelui într-o tigaie adâncă.
3. Bateți ușor oul cu sare. Adăugați făina cernuta puțin cate puțin, evitând apariția cocoloașelor. Se toarnă berea soft rece și se amestecă. Aluatul pentru pane trebuie să aibă o consistență asemănătoare cu smântâna lichidă.
4. Înmuiați calamarul în pane și prăjiți în ulei încins.