Laban in crusta aromata

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
De catva timp am descoperit un peste de mare, pe care il putem gasi in pietele noastre prospat, si nu congelat. Are un gust nemaipomenit, un pic dulceag si nu are multe oase (ceea ce pentru mine e destul de important cand aleg un peste).

 

Avem nevoie de

8-10 pesti (sau cate un peste pentru fiecare persoana prezenta la cina/pranz); 4-5 linguri faina de grau; 1 lungura paprica dulce sau fulgi de ardei rosu; 1 lingura curcuma; 1 lingura ierburi de provence uscate; 2 lingurite sare de mare; piper negru dupa gust; o caciulie de usturoi; cateva crengute de cimbrisor uscat.

 

Mod de preparare

In aceasta reteta importanta este crusta aromata. Si pentru amatorii de peste prajit, aceasta reteta poate fi alternativa ideala a unei modalitati mai sanatoase de a prepara un peste cu crusta crocanta.

 

Pestele curatat il spalam bine si il masam cu un amestec de sare si piper.

 

 

Intr-un vas mare amestecam faina si condimentele (fulgii de ardei, curcuma si ierburile aromate de provence).

Amestecam toate ingredientele si pudram bine pestii in faina aromata.

 

 

Apoi curatam usturoiul si il zdrobim sub lama unui cutit.

Indesam cate doi catei in fiecare peste si cate 1-2 crengute de cimbrisor.

 

 

Pestii ii asezam intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu unsa cu ulei, ii stropim deasupra cu cateva picaturi de ulei de masline si-i coacem la functia grill ( la 180 grade C ) pana se rumenesc frumos pe ambele parti.

 

 

Labanul va avea o crusta crocanta si usor aromata, iar in interior va fi fraged si zemos.

 

 

Noi am servit cate un peste fiecare cu piure de cartofi si salata de rosii, masline, spanac si tofu.

 

 

Pofta mare!