Biscuiti cu unt de arahide

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
Astazi mi-am alintat baietii cu bisuiti cu unt de arahide - un desert delicios, ce se topeste in gura.

 

Ingrediente

2 cani de faina

1/2 cana faina de porumb

1/2 cana zahar

1/2 cana unt de arahide

1/2 cana ulei de masline

1 plic de praf de corp

zahar vanilinat

un varf de lingurita de sare

 

Mod de preparare

Initial pregatim untul de arahide, care poate fi un desert foarte gustos si sanatos si in afara biscuitilor.

Doi pumni mari de arahide decojite le uscam in cuptor la 180 grade C, pana isi schimba culoarea de la auriu la maroniu, dupa gustul fiecaruia.

 

 

 Dupa ce s-au racit, punem nucile in blender si le mixam pana obtinem o pasta, ajutand de cateva ori cu o paleta. Adaugam o lingurita de miere si un varf de sare. Untul e gata!!! Ce ne ramane punem intr-un borcan si servim la cafea, in sandwich-uri sau sub orice alta forma.

 

 

Intr-un bol mare punem toate ingredientele uscate si le amestecam. Dupa care incorporam uleiul, untul de arahide si eventual, daca va fi nevoie cateva linguri de apa...  Framantam ingredientele cu mainile, pana obtinem un aluat omogen.

 

 

Lasam aluatul sa se odihneasca in frigider aproximativ 20 minute, dupa care modelam cu mainile biscuiti si ii aranjam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

 

 

Biscuitii se coc la temperatura de 180 grade, timp de 10-12 minute. Chiar daca vor fi moi cand ii scoate-ti din cuptor, nu inseamna ca mai trebuie copti. Cand se vor raci biscuitii vor fi compacti si se vor topi in gura....

 

 

Pofta buna!