Sushi - delicatesa bucatariei japoneze

Victoria
imaginea utilizatorului Victoria
Imi plac enorm de mult sushi, am procurat cateva ingrediente necesare si le-am preparat acasa. M-am bucurat ca nu a fost greu de preparat, plus au iesti foarte bune.

 

Ingrediente

200g orez japonez cu bob rotund pentru sushi 

2 cani de apa

2 foi nori

file de somon

¼ ardei rosu

¼ ardei galben

1 castravete

seminte de susan

otet de orez pentru sushi

piper, sare, zahar

 

Mod de preparare

Spalam orezul sub un jet mare de apa, pana ramane apa curata. Il punem la fiert intr-o cratita ( eu am folosit un ceaun), dupa ce a dat in clocot il fierbem 2 minute la foc tare, apoi 10 minute la foc incet, condimentam cu sare si piper, dupa gust. Se scoate de pe foc si se lasa orezul sub capac, timp de 10 minute.

 

 

Intre timp, somonul se taie fasii, iar castravetele si ardeiul se taie pai.

 

 

Pregatim dressingul pentru sushi: 50ml otet de orez pentru sushi punem la foc, adaugam o lingurita de zahar si ½ lingurita de sare, amestecam pana se topeste zaharul.

 

 

Pentru a forma rulourile avem nevoie de un suport de bambus, care se inveleste in hartie alimentara pentru a nu se murdari. Aranjam pe suport o foaie nori cu partea aspra in sus.

 

Varianta 1

Punem pe foaie un strat subtire de orez, il intindem cu mainile umede, lasand o margine libera, cam de 2 cm la un capat. Stratul trebuie sa fie uniform ca si grosime.

 

Ungem orezul cu putin dressing (in partea opusa zonei lasate libere). Aranjam fasiile de somon si apoi betisoarele de castraveti si ardei. Rulam cu ajutorul suportului de bambus: la inceput rulam cat sa se acopere umplutura,

 

 

apoi presam bine ruloul sa se fixeze.

 

 

 Varianta 2

Aranjam pe foaia nori un strat subtire de orez, il intindem cu mainile ude fara a lasa marginea libera. Ungem orezul cu putin dressing si presaram seminte de susan. Intoarcem foaia in partea opusa. Punem fasii de somon si apoi betisoarele de castraveti, ardei ( poti folosi si alte ingredientele, cele mai potrivite pentru tine ). Rulam cu suportul de bambus: la inceput rulam cat sa se acope umplutura, apoi presam bine ruloul sa se fixeze si rulam pana la capat.

 

Am taiat ruloul in doua parti egale si apoi fiecare parte in trei. Am obtinut 6 rulouri (e nevoie de un cutit foarte ascutit).

 

 

Cateva rulouri le-am decorat cu fasii subtiri de avocado.

 

Sushi se serveste cu wasabi, ghimbir in saramura si sos de soia.

 

 

Savurati cu placere bunatati preparate acasa!