Salata calda de cartofi si creveti

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
Aceasta salata este superba daca aveti chef de o cina usoara! Mai ales ca este perfecta in post (in zilele de peste!).

 

Avem nevoie de:

4-5 cartofi; un dovlecel mic; 1/2 ardei mare galben sau oranj; 300 gr creveti fierti; 2 rosii ; o ceapa rosie mica; o legatura mica de patrunjel verde; o mana de masline (din care preferati); maioneza din avocado pentru dressing;

 

Pentru legumele coapte:

ulei de masline; sare; chimen; ceapa verde uscata; fulgi de ardei rosu; amestec de piper; turmeric si piper rosu proaspat macinat;

 

Mod de preparare

Pregatim legumele coapte: cartofii ii curatam si-i taiem de-a lungul in bucati medii. Ii asezam intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu ( pentru a accentua efectul de prajire al cartofilor) si unsa cu ulei.

 

 

Stropim cartofii cu ulei de masline si condimentam cu sare, seminte uscate de chimen, fulgi de ceapa verde uscata (sau alte ierburi uscate ce va plac), turmeric si piper rosu proaspat macinat.

 

 

Cartofii ii coacem in cuptorul incins la 180 grade C, pana se rumenesc frumos, amestecand periodic.

In acelasi timp putem coace si feliile de dovlecel si ardei, asezate intr-o tava unsa cu ulei si asezonate cu sare, fulgi de ardei rosu si amestec de piper prospat macinat.

 

 

Iata cat de frumos s-au copt legumele mele!

 

 

Cand s-au racit usor ( dar sa ramana calde inca!) putem "asambla" salata.

In primul strat asezam cartofii, iar peste punem dovlecelul si ardeiul.

 

 

Rosiile taiate felii mascate vin deasupra.

 

 

Presaram crevetii pe care i-am fiert din timp.

 

 

Ceapa rosie si patrunjelul se pun in varful salatei.

 

 

Iar acum suntem gata, amestecam toate ingredientele usor de tot, cu ajutorul a doua linguri.

 

 

Asezam deasupra maslinele si stropim cu maioneza din avocado. Vezi aici cum se prepara maioneza de avocado

Salata e gata!

 

 

Serviti cu placere alaturi de un pahar cu vin alb (noi am preferat unul rosu ; ).

 

 

Pofta mare!