Pui copt cu prune uscate si mere

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
Un aparat de gatit tip multicooker e super util pentru cei ce incearca sa se alimenteze sanatos, dar si pentru cei ce nu vor sa petreaca mult timp in bucatarie.

 

Avem nevoie de:

un pui; 2-3mere; o mana mare de prune uscate; sare; piper; fulgi de paprika; busuioc si oregano uscate; o cana chefir; ulei de uns vasul pentru copt.

 

Mod de preparare

 

Ca sa ne iasa puiul cat mai fin si plin de savoare va impartasesc o marinada simpla, dar foarte eficienta - cea cu chefir. Deci, dupa ce spalam si curatam puiul de grasime, il asezam intr-un bol mare si-l masam bine cu amestecul de sare, condimentele enumerate mai sus si chefir. Apoi, acoperim vasul cu un capac sau folie alimentara si-l lasam la marinat in frigider vreo 2-3 ore.

 Curatam merele si le taiem cuburi mari.

Scoatem puiul din marinada si punem in ea merele si prunele, le amestecam bine.  Umplem puiul cu amestecul de fructe si-l asezam cu spinarea in sus in vasul din multicooker uns cu ulei, iar restul de mere si prune uscate le asezam imprejurul puiului.

Setam aparatul de gatit la functia "inabusire" pentru 30 minute. In acest timp puiul nostru mocneste in mixtura de chefir si fructe, se imbiba si mai mult cu aromele lor.

Dupa finisarea programului, setam functia de "prajire" si gatim puiul 10 minute sub capac si inca 20 minute cu capacul ridicat. Intoarcem puiul atent pe cealalta parte si-l mai rumenim 20-30 minute (cu capacul ridicat), verificand periodic sa nu se arda amestecul de fructe.

Trebuie sa obtineti un pui bine rumenit pe toate partile.

Reteta nu este una luata din cartile de bucate atasate la multicooker, asa ca va recomand sa verificati atent puiul prima data cand il gatiti. Si eventual sa va ajustati timpul de coacere sub capac si fara. Ca in final puiul sa se coaca in sosul de mere si prune, dar nu sa fiarba. Ridicand capacul, lasati sosul sa scada.

Pofta buna !