Branzoaice cu rachitele si miere

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
Branzoaice cu rachitele si miere, noi le papam la micul dejun imbaiate in miere!

 

Ingrediente

700 gr de brinza de vaci; 2 oua mari ( sau 3 mai mici); 2-3 linguri smantana (eu am preferat lapte acru facut acasa); 3-4 linguri faina de ovaz; 3-4 linguri faina de grau; un plic praf de copt; 2-3 linguri miere; o mana de rachitele uscate; coaja de lamaie; un praf de sare.

 

Mod de preparare

 

Frecam branza cu ouale, laptele acru si mierea, apoi adaugam faina cu praful de copt si omogenizam bine.

 

 

Rachitelele le inmuiem in apa fierbinte timp de 15 minute.

 

 

Peste aluatul din branza radem coaja de lamaie si adaugam rachitelele scurse de apa.

 

 

Ungem cu ulei o forma pentru briose.

 

 

Si asezam cu o lingura aluatul in fiecare adancitura.

 

 

Le coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 15-18 minute, pana se rumenesc frumos.

 

 

Pofta buna!!!