Cornulete delicioase cu fulgi de ciocolata
Ingrediente
250 g aluat foitaj
150 g ciocolata fulgi sau razuita
1 oua + 1 lingura cu apa
Mod de preparare
Cuptorul se incinge la 180 de grade C. O tava mare se tapeteaza cu hartie de copt.
Pe suprafata de lucru se presara faina, se intinde foaia de aluat cu un facalet, pana obtinem un patrat cu latura de 40 de cm.
Aluatul se taie in dreptunghiuri egale,
apoi fiecare dreptunghi se taie in jumatati, pe diagonala.
Pe fiecare dreptunghi se pune cate doua lingurite de fulgi de ciocolata si
se ruleaza de la marginea mare spre varful triunghiului, astfel incat sa se obtina cornulete.
Se indoaie putin ca sa arate ca o semiluna si apoi se aranjeaza in tava.
Intr-un bol mic se bate un ou cu o lingura de apa.
Cornuletele se ung cu acest amestec si se dau la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute.
Pofta buna!