Supa de legume

Cine are pofta de o mancare sanatoasa si usor de preparat?

 

Ingrediente

4 linguri de ulei de masline

2 linguri de usturoi

2 cani de praz tocat

2 cani de morcovi taiati feliute

2 cani de cartofi taiati cubulete

2 cani cu pastai de fasole verde, taiate in bucatele de 1-2 centimetri

2 litri de zeama obtinuta din fierberea legumelor sau a carnii

4 cani cu rosii, curatate de piele si seminte si apoi tocate

2 cani de boabe de porumb

jumatate de lingura de piper proaspat macinat

un sfert de cana de frunze de patrunjel proaspat taiat marunt

1-2 linguri de suc de lamaie proaspat stors

sare 

 

Mod de preparare

 

Incalzeste la foc mic uleiul de masline intr-o cratita cu fundul gros. Cand s-a infierbantat, adauga prazul, usturoiul si un varf de sare, si lasa-le sa se prajeasca pana cand se inmoaie, pentru aproximativ 7-8 minute .

Adauga morcovii, cartofii, fasolea verde si lasa-le sa fiarba timp de 4-5 minute, amestecand din cand in cand. Adauga zeama de carne sau legume, da focul mai mare si las-o sa ajunga la punctul de fierbere. Dupa ce incepe sa fiarba, adauga rosiile, porumbul si piperul. Da focul mai mic, acopera cratita si las-o sa fiarba pana legumele s-au inmuiat, pentru 25-30 de minute. Ia cratita de pe foc si adauga patrunjelul si sucul de lamaie.

Pune sare dupa gust.

Se serveste imediat, calda. 

Pofta mare!