Advertisement

Cărniță suculentă de mielul cu ierburi

O opțiune excelentă pentru felul principal, chiar și pentru o masă festivă. Răsfățați-vă cu adevărat cu cărniță delicioasă.

Ingrediente

Miel - 1,5-2 kg

Usturoi - 4-5 căței

Verdeață (spanac, busuioc, mărar, pătrunjel) - 1 legătură

Cașcaval - 150 g

Ou - 1 buc.

Lămâie - 1 buc.

Sare după gust

Piper după gust

Ulei de măsline după gust

Ceapă - 1 buc.

 

Mod de preparare:

1. Mai întâi începeți cu umplutura. Se încinge puțin ulei de măsline într-o tigaie și se adaugă ceapa tocată. Se prăjește până se înmoaie.

2. În această rețetă de miel cu ierburi puteți folosi absolut tot ce aveți la îndemână – spanac, busuioc, mărar, pătrunjel, coriandru, menta etc. Căliți verdeața spălată și tocată într-o tigaie timp de 2-3 minute.

3. Puneți verdeața într-un castron și răcoriți-o corespunzător. Adăugați apoi puțin cașcaval ras și bateți un ou pentru a adăuga vâscozitate umpluturii. Amestecați bine!

4. Spălați carnea și uscați-o bine.

5. Curățați usturoiul și tăiați-l în bucăți mici. Faceți tăieturi mici pe toată suprafața mielului și băgați usturoiul în găuri.

7. Turnați umplutura pe carne, întinzând-o pe toată suprafața.

8. Pliați cu grijă carnea în jumătate. Puneți sare și piper după gust. Pentru a preveni ca bucata de carne să-și piardă forma în timpul procesului de gătire, este mai bine să o legați cu ață de mai multe ori. Lăsați mielul cel puțin 3 ore, dar mai bine toată noaptea, pentru a se marina.

9. Înainte de a da la cuptor, stropiți cu suc de lămâie și puneți deasupra câteva ierburi proaspete pentru un plus de gust. Mielul se coace timp de aproximativ 2 ore. Când carnea este gata, trebuie retrasă din cuptor, acoperită cu folie de aluminiu și lăsată la copt încă 25-30 de minute.

10. Carnea poate fi servită cu o garnitură, sos sau salată.

 

Să aveți poftă!

 

https://t.me/boost/jurnalderetete