Dovlecei delicioși

Gustul de dovlecei va fi mult mai expresiv dacă se prepară pane.

Pane - un aluat lichid (un amestec din făină, ou și pesmet) în care se înmoaie dovleceii sau alte produse înainte de prăjire. Datorită pane-ului, se formează o crustă apetisantă, oferind dovleceilor un aspect și un gust foarte apetisant.

 

Pentru prăjirea în pane a dovleceilor tineri nu îndepărta coaja (în ea, apropo, sunt concentrate majoritatea substanțelor nutritive). Dacă dovlecelul este mare și copt, atunci trebuie să fie decojit și îndepărtat miezul cu semințele.

 

Se recomandă ca dovlecelul prăjit să fie întins pe hârtie de pergament sau pe o sită pentru a îndepărta uleiul rămas de pe acestea. Îi puteți servi calzi sau reci, cu o varietate de sosuri, de exemplu, smântână, smântână și usturoi sau roșii.

 

 

Dovlecei pane cu smântână și verdețuri

 

Ingrediente:

 

dovlecei - 1 buc.

sare, piper negru - după gust

mărar - 2-3 crenguțe

făină - 5-6 linguri

ouă - 2 buc.

smântâna - 100 g

bicarbonat de sodiu - ⅓ linguriță

ulei - 3 linguri

 

Mod de preparare:

 

Dovleceii se taie rondele, se pun într-un castron și se condimentează (sare și piper).

Se taie mărarul mărunt.

Pentru pane se amestecă într-un bol smântână cu ouăle, 2 linguri de făină, bicarbonatul și mărarul.

Se încălzește uleiul într-o tigaie la foc mediu.

Fiecare rondelă de dovlecei o dăm prin restul făinii, apoi le lăsăm în pane și le prăjim 1-2 minute pe fiecare parte.

 

 

 

Dovlecei pane în apă minerală

 

Ingrediente:

 

dovlecei - 2 buc.

făină - 40 g

sare - ½ linguriță

apă carbogazoasă răcită - 185 ml

ulei - 3-4 linguri

 

Mod de preparare:

 

Dovleceii tăiați în felii alungite.

Într-un bol se amestecă făina și sarea, se toarnă treptat apa minerală și se bate până se amestecă uniform.

Se încălzește uleiul într-o tigaie la foc mediu.

Fiecare felie de dovlecei se înmoaie în pane, se scutură excesul și se prăjește timp de 1-1,5 minute pe fiecare parte.

 

 

 

Dovlecei pane cu sos de soia

 

Ingrediente:

 

dovlecei - 1 buc.

bicarbonat de sodiu - ½ linguriță

chefir - 3 linguri

făină-4 linguri

sos de soia - 2 linguri

ou - 1 buc

zahăr - ½ linguriță

ulei - 2-3 linguri

 

Mod de preparare:

 

Dovleceii se taie rondele.

Se amestecă chefirul cu bicarbonatul într-un bol astfel încât să fie complet stins, apoi se adaugă sos de soia, ouă, făină și zahăr, bate până se amestecă uniform.

Se încălzește uleiul într-o tigaie la foc mediu.

Fiecare rondelă de dovlecel este înmuiat în pane, apoi se prăjește timp de 1-2 minute pe fiecare parte.

 

 

 

Dovlecei pane cu fulgi de ovăz

 

Ingrediente:

 

dovlecei - 1 buc.

fulgi mărunți de ovăz - 100 g

lapte - 85 ml

făină - 100 g

ou - 1 buc.

bicarbonat de sodiu - ½ linguriță

curcumă (șofran de India) - ¼ linguriță (Opțional)

sare - 1 linguriță

piper negru - 1 vârf

unt - 3 linguri

 

Mod de preparare:

 

Dovlecelul este tăiat în plăci.

Fulgi de ovăz se mărunțesc, se pun într-un bol și se adaugă lapte, făină, ou, bicarbonat, curcuma, sare, piper și se amestecă până la omogenitate.

Se încălzește untul într-o tigaie la foc mediu.

Se înmoaie fiecare placă în pane și se prăjește timp de 1-2 minute pe fiecare parte.

 

 

 

Dovlecei pane cu cașcaval

 

Ingrediente:

 

dovlecei - 1-2 buc.

cașcaval - 100 g

chefir - 150 ml

făină - 5 linguri

usturoi uscat - ⅓ linguriță (poate fi înlocuit cu 1-2 felii de usturoi proaspăt dat câteva ori prin presa de usturoi)

sare, piper negru măcinat - după gust;

ulei - 3-4 linguri

 

Mod de preparare:

 

Dovleceii tăiați în bucăți mici.

Cașcavalul se răzuiește mediu.

Într-un bol amestecați chefirul, făina, cașcavalul răzuit și usturoiul, sarea și piperul și bateți bine.

Se încălzește uleiul într-o tigaie la foc mediu.

Înmuiați fiecare felie de dovlecei în aluat și prăjiți timp de 2-3 minute pe ambele părți.