Salata " Oul de Paste"

Masa de Paste se apropie tot mai mult si, cu siguranta, fiecare dintre noi se gandeste deja la delicatesele cu care sa umplem masa festiva :)

 

Ingrediente

250 g de carne afumata 

300 g cartofi

5 oua

praz

1 morcov

maioneza

sare si piper

ulei vegetal

 

Pentru decor:

ardei gras rosu si galben

verdeata

 

Mod de preparare

 

Cartofii se spala bine, se pun intr-un vas si se coc in cuptor, la temperatura de 180 de grade C, pana sunt gata ( aproximativ 40-50 de minute). Se lasa sa se raceasca, se curata de coaja si se dau pe razatoare medie.

 

Albusurile si galbenusurile se separa si se dau pe razatoare.

 

 

Carnea se taie cubulete mici, prazul se toaca marunt, iar morcovul se da pe razatoare.

 

 

Intr-o tigaie incinsa cu putin ulei se caleste prazul, apoi se adauga morcovul.

 

 

Pe o farfurie de servit aranjam salata in straturi: cartofii, maioneza, carnea, maioneza, galbenusurile, morcovul, prazul prajit si albusurile.

Ingredientele pot varia dupa bunul plac!

 

 

Salata se decoreaza cu verdeata si floricele din ardei.