Salata greceasca

O salata ideala pentru zilele de vara, cu rosii zemoase, castraveti crocanti, feta cremoasa si masline sarate.

 

Ingrediente

 1 salata verde
 5-6 rosii
 300 g branza feta sau telemea
 100 g masline
 4-5 felii franzela pentru crutoane
 1-2 catei de usturoi
 1 lingura ulei de masline
 sare si piper
 oregano

Pentru sos

 2 linguri zeama de lamaie
 2 linguri ulei de masline

 

Mod de preparare

 Pentru crutoane, se taie feliile de franzela in cubulete mici si se pun intr-un castron. Usturoiul se piseaza cu un praf de sare si jumatate lingurita de oregano, apoi se freaca cu ulei si 3-4 linguri de apa. Se stropesc crutoanele cu acest amestec, se pun in cuptorul incins si se gratineaza 15-20 minute.

 

Salata verde si rosiile se spala si se lasa la scurs. Salata se taie fasii, iar rosiile se taie felii. Se pun intr-un castron mare, apoi se adauga branza taiata cubulete si maslinele. Se da cu un praf de sare si se lasa la rece 10 minute.

 

 Salata se serveste cu crutoane si se potriveste la gust cu un sos facut din zeama de lamaie, ulei, sare, piper si oregano.

 

Savurati cu placere!