Salata de vinete cu rosii, mozzarella si frunze de busuioc

Salata de vinete cu rosii, mozzarela si busuioc se prepara rapid, este gustoasa si foarte aromata. Se serveste cu un sos de usturoi si ierburi proaspete.

 

Ingrediente

1 vanata, taiata in lungime 

ulei de masline 

2 catei de usturoi, tocat fin

½ lingurita fulgi de ardei iute, uscat

1 lamaie, suc si coaja 

2 rosii 

1 bila mare de mozzarella 

frunze de menta 

patrunjel 

cateva frunze de busuioc

sare si piper, dupa gust

 

Mod de preparare

 

Vinetele se taie felii subtiri, pe lung. Se stropesc cu ulei de masline si se prajesc intr-o tigaie grill, timp de 2-3 minute pe fiecare parte, pana se inmoaie si se rumenesc usor. Se scot din tigaie si se aranjeaza intr-o farfurie de servit.

 

In aceeasi tigaie incinsa se adauga usturoiul si fulgii de ardei iute. Ingredientele se calesc cateva secunde, apoi se adauga sucul de lamaie si se agita putin. Cu sosul obtinut se stropesc feliile de vanata.

 

Peste vanata se aranjeaza feliile de rosii si mozzarella. Ingredientele se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust.

 

Se adauga menta, patrunjel tocat marunt, frunzele de busuioc rupte si coaja de lamaie.

 

Savurati cu placere :)