Salata de rucola cu rosii si pui

Salata de rucola cu rosii si pui este ideala pentru pranz sau cina. Este gustoasa si aromata, poate fi servita si cu paine taraneasca.

 

Ingrediente 

30 ml ulei de masline

5 grame coaja rasa de lamaie

10 ml suc de lamaie

200 grame piept de pui

400 grame rosii cherry taiate pe jumatate

150 grame rucola

5 ml otet

5 grame mustar

1 catel de usturoi tocat

30 grame masline taiate pe jumatate

sare si piper

 

Mod de preparare

 

Intr-un bol amesteca o lingura de ulei cu sucul si coaja de lamaie. Adauga pieptul de pui si lasa la marinat timp de 5 minute. Asezoneaza cu sare si piper.

 

Incinge o tigaie si adauga pieptul de pui. Se prajeste timp de 2 minute pe fiecare parte. Cand este gata, ia de pe foc.

 

Intr-un bol amesteca rosiile cu rucola.

 

In alt bol se prepara dressingul: amesteca otetul, mustarul, usturoiul, sarea si piperul. Adauga treptat uleiul de masline si amesteca continuu.

 

Toarna sosul peste rosii si rucola.

 

Feliaza pieptul de pui si asaza peste salata. La final se presara cu masline.

 

Pofta buna!