Salata de rosii si vinete coapte

O gustare usoara de post, cu putine calorii si gust surprinzator.

 

Ingrediente

4 vinete medii

4 linguri cu ulei de masline

2-3 catei de usturoi

4 linguri cu vin alb (de preferat Sauvignon Blanc)

4 rosii maricele

sare de mare

piper proaspat macinat

 

Mod de preparare

1. Taie vinetele spalate in felii subtiri, unge-le cu ulei si freaca-le cu usturoi. Da vinul intr-un clocot si lasa-l deoparte sa se racoreasca.

2. Pune gratarul (sau o tigaie teflonata) pe foc. Coace feliile de vinete pe ambele fete, strange-le intr-un castron si toarna vinul deasupra.

3. Aranjeaza pe farfurii felii de rosii si vinete, alternandu-le, presara 1-2 catei de usturoi tocati, sare de mare si piper proaspat macinat si stropeste salata de post cu ulei de masline.

Aceasta mancare este ideala pentru perioadele de post.

 

 

Sugestie. Pentru un plus de gust si culoare, la final presara deasupra salatei patrunjel verde sau marar tocat marunt.