Salata de post
Ingrediente
750 g vinete
300 g morcovi
2-3 linguri cu ulei de masline
sare si piper
pentru sos:
1 ardei iute
2 linguri cu patrunjel verde
1 catel de usturoi zdrobit
3 linguri cu zeama de lamaie
4 linguri cu ulei de masline
1 lingurita rasa cu sare de mare
1 lingurita rasa cu piper rosu
Mod de preparare
1.Taie fasii subtiri vinetele si morcovii, pune-le intr-o tava unsa cu ulei de masline, presara sare si piper dupa gust, stropeste-le cu putin ulei si da la cuptor 20 de minute sau pana legumele devin moi la interior si capata o culoare aurie.
2. Pentru sos, incinge uleiul si aureste usturoiul, fara sa-l arzi. Da deoparte si lasa-l sa se racoreasca, apoi adauga restul ingredientelor.
3. Toarna sosul peste vinete si morcovi, amesteca si lasa la temperatura camerei macar doua ore sa se intrepatrunda aromele.
Delicios!