Salata de post

Cu gust delicios, usor de pregatit si satioasa, salata de post este potrivita atat pentru pranz, cat si pentru cina.

 

Ingrediente

750 g vinete

300 g morcovi

2-3 linguri cu ulei de masline 

sare si piper

 

pentru sos:

1 ardei iute

2 linguri cu patrunjel verde

1 catel de usturoi zdrobit

3 linguri cu zeama de lamaie

4 linguri cu ulei de masline

1 lingurita rasa cu sare de mare

1 lingurita rasa cu piper rosu

 

Mod de preparare

1.Taie fasii subtiri vinetele si morcovii, pune-le intr-o tava unsa cu ulei de masline, presara sare si piper dupa gust, stropeste-le cu putin ulei si da la cuptor 20 de minute sau pana legumele devin moi la interior si capata o culoare aurie.

 

2. Pentru sos, incinge uleiul si aureste usturoiul, fara sa-l arzi. Da deoparte si lasa-l sa se racoreasca, apoi adauga restul ingredientelor.

 

3. Toarna sosul peste vinete si morcovi, amesteca si lasa la temperatura camerei macar doua ore sa se intrepatrunda aromele. 

 

Delicios!