Salata de orez cu legume la cuptor

O salata gustoasa, satioasa si plina de arome, foarte potrivita pentru sezonul rece.

 

Ingrediente

500 g cartofi dulci, curatati si taiati in bucati 2cm

2 vinete mijlocii, taiate in bucati 3cm

1 ceapa mare rosie, curatata si taiata 

2 rosii, taiate an bucati 3cm

1 1/2 cani de orez brun

2 linguri de otet balsamic

2 linguri de ulei de masline 

150g masline Kalamata

100g frunze de rucola

ulei de masline

 

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 190 grade C.

 

Intr-o tava mare, stropita cu ulei de masline, se aranjeaza legumele ( curatate si taiate ). Se asezoneaza cu sare, piper si se stropesc cu ulei de masline. Se pregatesc timp de 1 ora, pana devin fragede, apoi se lasa la temperatura camerei sa se raceasca.

 

Intre timp, se pregateste orezul intr-o tigaie mare cu apa clocotita, pana devine fraged. Cand orezul este gata, se scurge de apa si se lasa putin sa se raceasca.

 

Orezul se pune intr-un bol mare si se stropeste cu otet combinat cu ulei de masline. Se asezoneaza cu sare si piper proaspat macinat, si se amesteca usor cu o lingura, care nu va zdrobi bobitele de orez.

 

In bol se adauga legumele si maslinele, se amesteca cu grija.

 

Salata se aranjeaza pe un platou, iar inainte de servire se adauga frunzele de rucola.

 

Savurati cu placere!